Ons avontuur

Ons avontuur

Introductiefilm


Maandag

Onze eerste ontmoeting, in jullie zogeheten ”Openluchttheater”. Wij Staankaravanen zijn een reizend volk, zonder een vaste woonplek. Nu zaten we in een bos in de buurt van Eibergen. We hoorden een harde knal, dus gingen op onderzoek uit. We kwamen jullie theater binnen, maar wie zijn die vreemde snuiters? En waar komt deze rommel vandaan, of ziet het er in Eibergen er altijd zo uit? Ze stellen zich voor als Sim Bart en Oasels, ze hebben een crash gehad! Vandaar die bende. Een beetje vreemd zijn ze wel, wat in ieder geval duidelijk is is dat ze op de vlucht zijn. Maar goed, wij zijn een gastvrij volk, en nemen ze mee naar ons tijdelijke kamp in het Slangebos. Of Slengebos. Slingebos? Ach, goed. We namen ze mee, en de kinderen ook. Eens horen wat die mensen ons te vertellen hebben!

Eenmaal aangekomen in ons kamp vroegen we Sim Bart wat er nou allemaal gebeurd is, en of hij misschien onze nieuwe leider wilde worden. Maar ja, dan moeten we hem wel eerst laten zien wat we in huis hebben! Dus eerst hebben we iedereen omgetoverd tot echte Goedkoopmannen- en vrouwen! Ieder groepje heeft zijn eigen specialiteit. Zo hebben we een echte Barbershop, een kwakzalver, en een heuse bar!

Zo zo, Sim Bart is onder de indruk! Dit geeft hem wat meer vertrouwen om ons te vertellen wat er aan de hand is. Het kost wat moeite. We gaan op speurtocht, op zoek naar de gouden spullen die van het vliegend tapijt gevallen zijn. We vinden van alles en nog wat! Maar in de loop van de dag komen we doormiddel van een filmpje achter de angst van Sim Bart: Sultanja. Sultanja is Sim Bart zijn ex, hun huwelijk was een flop. Sultanja is nogal heel erg bazig. Nu is hij op de vlucht. Heftig! Maar, aan het eind van de dag was er wel een lichtpuntje… Sim Bart en Oasels willen onze leider worden!!! Feest!!!! En morgen gaan we wel weer verder met de rest.

 

Dinsdag

Vandaag zat veel vol met bijzondere gebeurtenissen. Dat begon al toen we het kamp binnen kwamen. Joopie vertelde dat hij had geslaapwandeld, en dat hij toen ineens naast een hutje stond die er normaal niet staat. We zijn daar met z’n allen naartoe gelopen. Het hutje was van een waarzegster die uit haar glazen bol allerlei toekomstvoorspellingen deed. Helaas waren die voorspellingen nog een beetje raadselachtig. Gelukkig hadden we een heleboel slimme kinderen die konden helpen om de raadselachtige voorspellingen te begrijpen. En wat bleek? “Sultanja komt onze kant op”! Dat konden we natuurlijk niet zomaar  afwachten. We moesten ons voorbereiden. Door te trainen met behulp van een aantal spellen zorgen we er voor dat we scherp, alert, getraind, stoer en slim zijn. Laat Sultanja nu maar komen.

Even later kwam Sultanja inderdaad aanwandelen met twee van haar “aanhangsels”. Terwijl ze wisselend dan weer aardig en dan weer niet tegen Simbart was, bleef ze overal zoeken naar iets. Pas toen Oasels terug kwam van het kamelen voeren verdween Sultanja van het toneel met een heftige allergische reactie. Blijkbaar kan ze niet tegen kamelen. Terwijl ze wegrende verloor Sultanja een briefje wat snel wordt gepakt door Simbart. Hieruit bleek dat Sultanja op zoek is naar de TOVERLAMP. Dat is waar ook! Die stond toch op het tapijt toen Simbart en Oasels wegvluchten?! Die lamp is blijkbaar onderweg verloren en die zullen we moeten gaan zoeken. Die hadden we gister nog niet gevonden, dus moesten we nog maar een keer op zoek gaan. Daarvoor moeten we natuurlijk wel eerst stokkamelen maken. Niet alleen maakten we zo veel meer indruk, bovendien is Sultanja hartstikke allergisch voor ons. Voor we op pad konden gaan moesten we natuurlijk wel eerst even onze behendigheid met de kamelen trainen. Toen we goed hadden geoefend, konden we op pad om de verloren lamp te zoeken. We vonden de lamp maar ook Sultanja! Op onze stokkamelen slopen we dichterbij. Toen we dichterbij kwamen begon Sultanja weer vreselijk te niesen. Ze vluchtte weg in een dolle niesbui. De lamp is nu voor ons. Morgen maar eens kijken hoe magisch die lamp is.


Woensdag

Op woensdag ochtend komen we met z’n allen weer terug in ons geliefde bos, in ons fijne kamp Wiebliefnistani. Daar zitten we dan, met de ‘’magische’’ lamp, meegenomen na onze veldslag met rivaal Sultanja.

Maarrrrr… wat houdt een ‘’magische’’ lamp eigenlijk in? Wij weten het niet, en Sim Bart en de intelligente Oasels ook niet. Sim Bart probeert de magie in de lamp op te roepen door ‘m op te poetsen, maar helaas. Het werkt niet. Gefrustreerd gooit hij de lamp weg. MAAR DAN! PATS BOEM! Er komt een geest uit de lamp gelopen!!!!!! Wat een gekke geest, ze zegt van alles wij leiding snappen hier dus echt geen ene knarsepit van. Het blijkt een jonge geest te zijn, waardoor de kids haar wel begrijpen en de grote goedkooplieden niet. Na een paar communicatiespellen wordt de taal van de geest een stuk duidelijker. Het blijft wel eenhoop geblabla.

Gelukkig hebben wij onze überslimme kinderen bij ons. Dankzij hen komen wij er achter wat de geest ons probeert te vertellen. En dit is niet zomaar even een boodschap, de geest, ook wel Aliblabla genoemd, komt ons vertellen dat de Sultanische Garde op weg is naar ons kamp! O oooo, hoe gaan we dit oplossen? Samen met Aliblabla (ze is nog een geest in opleiding, hoofdstuk 3, werkboek 2) verzinnen we een plan om de garde te verjagen! Dit gaan we doen door het opstellen van een ‘’nep’’ restaurant. We openen een zogenaamd restaurant waarmee de Garde lokken, en jagen ze weg!

Maar zoiets doe je niet zomaar, dus begon onze zoektocht naar de noodzakelijke ingrediënten. Het bos in. Hier zoeken we de Pissige Peper, Krankzinnige Komkommer, Muffige Meeldraden, Hemelse Modder en de Loco Kokossap. Check! Nu kunnen we beginnen aan de uitvoering van ons master plan. Aliblala maakt een gerecht van alle ingrediënten en zorgt dat ze zoveel Pissige pepers toevoegt dat Sultanja en haar aanhang onmogelijk lang kunnen blijven hangen in ons Italiaanse pop-up restaurant.

De eerste keer oefenen ging eigenlijk al nagenoeg perfect, dus hebben we keihard geroepen dat we een nieuw restaurant hebben geopend! Daar komt de Garde al aan, met Sultanja! We blijven professioneel in onze rol en beginnen het echte werk. Sultanja en haar garde eten zo pittig  dat ze we vluchten uit ons kamp. Ze grissen een replica van de wonderlamp mee, dus denken ook nog eens dat hun snode plannen geslaagd zijn. Nou, beter kon het allemaal niet uitpakken! Nu maar hopen dat ze al lang terug in Sultanistan zijn voordat ze uitdokteren dat ze niet de echte wonderlamp gestolen hebben.


Donderdag

De vierde KDK dag is aangebroken. Bij binnenkomst deed onze leider Simbart al een beetje raar. Er is het voorgevoel dat er misschien wel verliefdheid in het spel is. We besloten om liefdes spelletjes te spelen om er achter te komen waar Simbart een oogje op heeft. Yes! We hebben een top drie waartussen de ware wel moet zitten! Door het blind date spel wordt het helemaal duidelijk. Fatima is de vrouw waar Simbart hoteldebotel van wordt. Het wordt Fatima allemaal even te veel, ze vlucht naar een rustig plekje.

Na de terugkomst van Fatima besluiten we haar eens goed in de watten te leggen om tot rust te laten komen. Na een wellness uurtje wordt het snel duidelijk dat Fatima, Simbart ook helemaal fantastisch vindt. Wauw! Simbart verspild geen minuut, hij knielt voor Fatima, vraagt haar op de meest romantische manier ten huwelijk.

“JA!” Wordt er snel geantwoord. Ze huppelen dol gelukkig het bos in wat al snel een hele andere wending krijgt.
Simbart stormde in paniek weer ons kamp Binnen. Fatima is ontvoerd!.. Fatima is ontvoerd door Sultanja!! We besloten direct om Fatima te gaan zoeken, gelukkig hadden we haar helemaal onder de lekkere geurtjes gespoten tijdens de wellness kuur. We volgden onze neus het bos in om tot de teleurstellende conclusie te komen dat we haar niet konden vinden. Sultanja heeft aangegeven dat we Fatima weer terug krijgen wanneer wij het geheim van de lamp vertellen. We besluiten om er een nacht goed over na te denken en morgen met een plan te komen.

Vrijdag

In de stakaravaan vinden we een brief, wederom van Sultanja. Ze geeft hierin de plek prijs waar ze Fatima gevangen houdt. We maken ons zo snel mogelijk klaar voor een heuse veldtocht en trekken ten strijde! Aangekomen op de plek des onheils zien we een tafereel dat we niet snel zullen vergeten. Fatima zit vastgebonden aan een boom en wordt bewaakt door Sultanja en haar Sultanische Garde. Gelukkig zitten we allemaal achter een stokje en kunnen ze ons niet zien. Sultanja komt erachter dat we de wonderlamp deze week gebruikt hebben en wordt boos. Ze schreeuwt dat de geest maar eens in de drieduizend jaar uit de wonderlamp komt en dat ze toch echt wel NU een nieuwe poetslap nodig heeft. Ze heeft dus helemaal niks meer aan het ding en begint ermee te gooien. Eigenlijk heeft ze dus ook niks meer aan Fatima, want ze hoeft niet meer te weten hoe de wonderlamp werkt. Fatima houdt een heel verhaal over het belang van de liefde en Sultanja ziet in dat ze eigenlijk wel verliefd is geworden op iemand van de Sultanische garde. We nodigen Sultanja en haar garde uit voor de bruiloft. We lopen terug naar Wiebliefnistani en maken ons op voor de ceremonie. We knutselen stropdassen en vlinderstrikken, beglitteren eenieder en we hebben er zin in! Oasels, die naast kamelenhoedster ook ambtenaar van de burgerlijke zand is, trouwt het kersverse stel. We vieren feest met een heuse bruidstaart! Eind goed, al goed.