Ons avontuur

Lees mee met het avontuur dat wij meemaken gedurende de kampweek.

Introductiefilm


Maandag

Maandag 19 augustus, dag één. Na een korte nachtrust wachten wij de kinderen op in het plaatselijke openluchttheater te Eibergen. Wat zijn wij dolenthousiast dat deze kinderen ons willen helpen.

Want, zoals iedereen vast al weet, is er iets de laatste tijd niet helemaal in de haak in Eibergen en omgeving. Volwassenen zijn onrustig, ongelukkig en vermoeid. Wij, de Hoeders van de Rode Draad, zijn er inmiddels achter gekomen dat deze onrust veroorzaakt wordt door het rafelende rode draad van ons magische boek. Maar waarom dit draad loslaat weten wij nog niet. Om dat uit te gaan zoeken hebben wij de kinderen van Eibergen benaderd. Zij kunnen iets wat volwassenen al niet meer goed kunnen: Dromen. Ze hebben voldoende creativiteit, kennis en ze zijn sterk genoeg.

We vragen de kinderen de komende dagen met ons mee te gaan naar het bos en vertrekken. Eenmaal aangekomen in het kamp brengt de Baron van het Misterie van Dromen iedereen op de hoogte van wat we inmiddels weten over de casus. Tijdens zijn verhaal komen we erachter dat het Mysterie de heks Lucretia uit het boek heeft gehaald om ons te helpen. Maar wat nog veel opmerkelijker was de kennismaking met de flamboyante Dolly BelleFleur. Zij kwam uit het boek gewandeld en heeft mogelijk informatie voor ons. Om die informatie te krijgen moeten we eerst haar vertrouwen winnen, dus we moeten haar bewijzen dat we te vertrouwen zijn. Na een intensieve kennismaking ronde ziet Dolly in dat we te vertrouwen zijn en vertelt het belangrijke nieuws: we moeten op onze hoede zijn, er zijn booswichten in de buurt… Echter komen we ook tot de ontdekking dat er bladzijdes leeg zijn uit het Sprookjesboek. Het snoephuisje dat Dolly verhuurt is verdwenen. Dolly was in tranen, maar werd snel getroost door een nieuw huisje in Rafelsteijn. Jippie, Dolly blijft bij ons.

Dinsdag

Woooow!! ‘s Morgens blijkt het probleem met het sprookjesboek veel groter dan gedacht! De problemen zijn AAN en deze moeten natuurlijk UIT! 

En ja hoor, tijdens de eerste ranjapauze komt Grietje (van Hans en Grietje) helemaal in bang aanlopen en ze blijft maar strooien met brood. Als ze wat rustiger is, kan ze ons vertellen dat er inderdaad booswichten uit het boek zijn ontsnapt. Oei! Het is goed mis! Lucretia en de Baron gingen even rustig met Grietje praten en ondertussen hebben wij ons allemaal voorbereid op wat komen gaat. We moeten natuurlijk snel en sterk zijn, maar ook goed kunnen samenwerken. Oefenen dus! 

Uiteindelijk wisten de Baron, Lucretia en Grietje wie er precies uit het boek waren ontsnapt. Casper heeft ons uitleg gegeven over de sporen die deze booswichten achterlaten, zodat we ze konden gaan zoeken. Trollen schijnen bijvoorbeeld namelijk nogal wat trollensnot overal achter te laten en zo leerden we nog veel meer. 

Na de grote pauze zijn we op zoek gegaan naar de ontsnapte figuren uit het boek. We hebben super veel sporen gezien, maar geen booswichten zelf. Wel zijn we Iso Collodium tegengekomen, een fotograaf die mythische wezens fotografeert. HIj is in Eibergen, omdat hij had gehoord dat er allerlei gekke wezens waren hier. Ook hij had veel sporen gezien, dus ze zijn wel in de buurt… Tijd om ons te gaan beschermen tegen deze enge figuren! We hebben hele goede schilden gemaakt om ons kamp extra goed te beschermen. Hopelijk helpt dit genoeg!

Woensdag

Vanochtend kwamen we erachter dat we helaas nog niets zijn opgeschoten. We wilden daarom wel eens zien of heks Lucretia eigenlijk wel echt kan toveren! Dit bleek geen succes. Daarom gingen de kinderen zelf maar aan de slag om tovertrucs te oefenen, waarbij heel wat talenten naar boven kwamen. Dit resulteerde in een ontzettend geïrriteerde Lucretia. De leiding deed er vervolgens een schepje bovenop en terwijl zij een supersonische tovertruc aan het bedenken waren buiten het Hoofdkwartier gebeurde er daar iets vreemds: na een toverspreuk van Lucretia kwamen Schneewitski en haar twee dwergen overstuur opeens het Hoofdkwartier binnen omdat ze hun bobslee kwijt waren. Gelukkig had de Baron die ergens zien staan en konden wij genieten van een bobslee-race demonstratie.

Verder vertelden ze dat in hun toverwolk nog een heleboel andere sprookjesfiguren naar het dorp geknald zijn. Ook hebben schneewitje en haar dwergen letters op hun arm waar ze niks van begrijpen, hier zal vast iets mee aan de hand zijn. 

‘s Middags vonden we schneewitje, haar dwergen, roodkapje, Hans (van Grietje), Doornroosje en de Jager van de boze wolf in het dorp. Ze waren erg onaardig en ook zij hadden gekke woorden op hun arm geschreven staan. Iemand van het ministerie bedacht toen dat hij in een vorig onderzoek een rode draad armbandje heeft onderzocht en dat je van zo’n rode draad armband beter of aardiger wordt. Misschien konden we dit armbandje ook bij de booswichten proberen..

Nadat we zelf wat rode-draad armbandjes hadden geknutseld zijn de kinderen ontzettend dapper op deze booswichten afgestapt om bij hen dit armbandje om te doen. Het werkte! Ze bleken opeens hartstikke aardig. Hierdoor konden we de woorden die op hun armen stonden verzamelen tot een verhaal. Ooojeee.. de draad is nu wel erg aan het rafelen! Laten we er gauw een hele dikke knoop inleggen, voordat het nog verder uit de hand loopt!

Donderdag

Op de Maat zagen de kinderen dat er veel hoeders (van de rode draad) er gehavend uit zagen. Wat bleek? Woensdagavond was er een groot gevecht tussen de Lucretia en Dolly, de booswichten en de hoeders.
Ons kamp is aangevallen!!!!

Op het kamp aangekomen zagen we dat ze flink tekeer zijn gegaan. Het snoephuisje van Dolly was verwoest, het hoofdkwartier was één grote puinzooi en er lagen overal schilden in het kamp.

Het duurde niet lang voordat we wisten dat Dolly en Lucretia waren ontsnapt. In het hoofdkwartier kwamen we er achter dat er overal codes waren achtergelaten. Na het ontcijferen wisten we de locatie! Grietjes Strooiberg!

De Baron vertrouwde het niet helemaal en heeft gebeld met zijn goede vriend Merlijn. Merlijn was een ontzettend goede tovenaar die ons via de telefoon wat tips gaf voor de tocht naar Grietjes Strooiberg.
Hij vertelde ons dat hij ons wel wilde komen helpen en zou zo snel mogelijk ons kamp komen bezoeken. Met een grote berg vertragingspoeder zijn we vervolgens op pad gegaan….

Bij Grietjes Strooiberg zagen we dat Lucretia en Dolly een heel kamp hadden gemaakt. Het kamp werd bewaakt door twee booswichten, de ijs-heksen. Wat een griezels! Ondanks onze goede voorbereiding ging het toch fout…. 4 leidings in de ruit-formatie werden betoverd…
Dankzij ons vertragingspoeder kregen we Lucretia, Dolly en de ijs-heksen uiteindelijk toch mee!

Merlijn kwam in de middag aan in ons kamp en hielp eerste de leidings van die donderse “magneet’-werking af.

Om Lucretia en Dolly weer goed te maken, bleek er meer nodig. Merlijn kon dit niet alleen, hij had hulp nodig van alle kinderen. Hij miste magie en energie en vroeg ons magische hoeden te knutselen. Na een hele show van Merlijn vol met magie werden Lucretia en Dolly langzaam weer goed. Wat fijn!

Nu nog een verdiende straf voor Lucretia en Dolly: Lucretia moest bijleren bij Merlijn en Dolly moest de troep opruimen en haar huisje opknappen en shine geven.

Na deze studiesessie moest Lucretia laten zien dat ze ook echt wat geleerd had: Ijs-heksen moesten terug het boek in. Na een krachtige magische spreuk lukte het Lucretia om ze in het boek te krijgen! Wauw!

Nu staat ons nog 1 ding te doen…. We moeten het magische boek repareren en de dromen terug zien te krijgen in Eibergen……………..