Ons avontuur

Lees mee met het avontuur dat wij meemaken gedurende de kampweek.

Introductiefilm


Maandag

’s Ochtends hebben we ons verzameld bij het OLT (Officierenlocatie twee). Daar blijkt al snel dat het kamp van de Kompagnie der Kundigen volledig overhoop is gehaald door de LIPS!
De KDK is door Generaal Vethoog op geheime missie gestuurd, maar na de plundering van die nacht konden ze wel wat hulp gebruiken.

Gelukkig troffen we in het OLT naast heel veel ongeschikte ouders ook 130 SIO’s aan.
Al snel kwamen we Willem Tekkumindeboom tegen. Hij probeerde ons nog tegen te houden op weg naar het bos. Hij wilde geen sulletjes in ZIJN bos die de boel kapot komen stampen, maar zo makkelijk stop je de KDK niet!
Aangekomen in het bos hebben we ons ritueel gedaan en hebben we het verwoeste kamp betreden. Onder leiding van onze Kletsmajoor hebben we commando’s geoefend, PRESENTEER SPIERBAL!

Maar wat doet de KDK nou precies in het bos? Tijdens het kijken van de introductiefilm bleek dat de LIPS een deel van ons HVO hebben gestolen! Om meer duidelijkheid te krijgen over dit probleem, moesten we met Generaal Vethoog communiceren. Maar wat is communiceren eigenlijk? Om daar mee te oefenen hebben we een blikjestelefoon gemaakt, morsecodes ontcijferd en geheimtalen bedacht.

De Generaal wist ons te vertellen dat de KDK en de SIO’s op missie zijn gestuurd om het HVO (High Valuable Object) te beschermen. Die zorgt namelijk voor het internet, die de LIPS (Leu In Pak) proberen te verwoesten. We hebben daarom hard getraind, zodat we klaar zijn voor een mogelijke aanval.
Vandaag hebben we de communicatiebadge en de sportbadge verdiend! We hebben goed geoefend en de Kletsmajoor is trots op ons.

Morgen belooft weer een spannende dag te worden. Want hoe gaan we verder met onze missie? Wie zijn de Leu In Pak? En wat doet zo’n HVO nou precies? Genoeg om nog te ontdekken dus!

Dinsdag

De maandag was al goed begonnen door onze SIO’s (soldaten in opleiding). We hebben de sport én de communicatiebadge ontvangen.

We zijn de dag gestart met het doornemen van de gebeurtenissen van de maandag en vandaag stond in het teken van camoufleuren, speuren en een echte fitte soldaat worden.

We gingen verdachte objecten in het bos zoeken om wat meer te weten te komen over onze vijand en vonden daarbij ontzettend veel verdachte spullen.

Na het vinden van de verdachte spullen gingen we opzoek naar het missende onderdeel van het HVO. Jorrit en Gijs hebben het bos verkend en wisten precies waar de lips zich bevonden. Met z’n allen zijn we op zoek gegaan naar de lips en wilden we de Chippel Carmeliet terug stelen. Sanna en Jorieke waren zo stoer om het missende onderdeel, de chippel Carmeliet, terug te winnen van de lips (leu in pak).

We sloten de dag af met het kamplied en hebben allemaal de camouflagebadge én de speurbadge ontvangen.

Woensdag

Wat een dag! In de vroege morgen had Kletsmajoor contact gezocht met 1ste Generaal VetHOOG. Generaal VetHOOG gaf aan dat hij “Helpers” stuurde om dat ene onderdeel van het HVO op te halen en te repareren. Even later kregen we het bericht dat de helpers het kamp moeilijk konden vinden en dat ze aanwijzingen wilden ontvangen, maar dit moest voor “buitenstaanders” natuurlijk niet te begrijpen zijn.

Na het trommelen van de aanwijzingen in morsecode kregen we het signaal dat ze ons hoorden. Whoe! Ze zouden er over een uur zijn.
We staan te wachten de helpers komen bij de ingang, ze blijken iet wat arrogant. Ze vinden zichzelf heel goed, sterk en slim, eigenlijk willen ze zich gelijk omdraaien en ervandoor gaan. Maar dat laten we niet gebeuren, we nemen ze mee naar het feestje! Willum is blij dat het HVO wordt gerepareerd want dan gaan wij tenminste weer weg en kunnen we naar een nieuwe missie. Feest!!

O nee! Even later kwamen wijkagent 1 en professor Strooibaard het kamp binnen om te vertellen dat we direct moesten evacueren. De wetenschapper wilde namelijk het bos onderzoeken of het wel veilig was. We gingen DIRECT EVACUEREN!!! Gelukkig vertelden de wijkagent en professor dat het kamp veilig was en mochten we weer terug. De professor legde uit dat er een ramp is gebeurd en dit bos is het middelpunt!!!! De professor gaf uitleg en ging de spanning opbouwen, maar het lukte niet voldoende. Maaaar het crisis-team is tot een oplossing gekomen.

De geknutselde straling vasthouders werken! We hebben allemaal een wetenschapsbadge en morsebadge verdiend. Maar het inlichten van de generaal lukte niet… de communicatie mislukte. We zagen alleen beeld van een lege stoel met schermen. PANIEK!! Op naar morgen!

Donderdag

Aangekomen in ons kamp hoorden we een geluid van een voertuig dat aan kwam rijden. Gelukkig was het generaal Vethoog en was alles nog goed met hem! Hij kwam zelfs op zijn motor het OLÉ binnen rijden. Hij heeft ons niet kunnen bereiken gisteren. Waarom heeft iedereen een communicatie badge? Daarom is de generaal in hoogst eigen persoon het onderdeel van het HVO komen halen. Hij is zwaar teleurgesteld over de Kompagnie. Hij is ons zat omdat wij het onderdeel van het HVO mee hebben gegeven aan de ‘helpers’, die dus LIPs blijken te zijn. Gelukkig hebben we hem kunnen overtuigen van onze goede inzetstrijdvaardigheid en teamwerk met Levend Stratego. We deden dat zelfs zo goed dat de hele Kompagnie hierna een strategiebadge ontving. Uitgereikt door de generaal in hoogst eigen persoon.

De generaal is een druk man, dus hij moest op tijd weer weg. Toen hij wegreed op zijn motor rende officier De Dijk achter de generaal aan om hem een roze envelop te geven (De Dijk is nogal idolaat van de generaal). Alleen toen zij terugliep kwam er een voertuig aan en voor onze ogen werd De Dijk ontvoerd. PIDT! (Paniek In De Tent!). Wat gaan we nu doen?

We moesten het onderdeel van het HVO en De Dijk terugveroveren. Kletsmajoor bedacht dat er twee onderofficieren op onderzoek uit moesten gaan. Kim en Jasper gingen, met gevaar voor eigen leven, op verkenning. Ondertussen heeft de Kompagnie zich voorbereid op een veldtocht en eventuele confrontatie met de LIPs. Kim en Jasper kwamen gelukkig zonder verwondingen terug van verkenning en hebben het kamp van de LIPS gefilmd. Hierop was De Dijk én het onderdeel van het HVO te zien. Daar moeten we naartoe!

Op de plek aangekomen heeft de Kompagnie de LIPs bekwaam omsingeld vanachter onze zelfgemaakte struiken. Wij leidden de LIPS af met een vogelgeluid en Voortman pakte het onderdeel van het HVO. Yes! Daarna probeerden we dit nog een keer om De Dijk te bevrijden. Maar toen! De hoed en het stokje van Voortman vielen en de LIPS kregen hem in de smiezen. Voortman werd op de grond gegooid en de shit was aan! Kompagnie, geef acht! Zichtbaar omsingeld door onze stoere SIO’s en onderofficieren durfden de LIPs niet meer zo goed. Een eerlijke strijd volgde:
Tank, granaat, soldaat. 1-0 voor de Kompagnie!
Opdrukken, dat kan Voortman heel goed! 1-1, dit wordt spannend…
Morsecode, Voortman wint, de Kompagnie wint!
De LIPs jagen we weg met het commando ‘Kompagnie, LAWAAI!!! Met de Dijk en het onderdeel van het HVO marcheren we terug naar het kamp.

Terug in ons kamp vinden we onderofficier Dennis en Willem Tekumindeboom vastgebonden en op het houthok gegooid… Wat is hier gebeurd?! Eén LIP was uit onze omsingeling ontsnapt en is naar ons kamp gegaan. Ze heeft Dennis en Willem te pakken genomen en een ander onderdeel van het HVO gesloopt en een onderdeel meegenomen! Vanavond zorgen we dat het beveiligingsdetectiesysteem van ons kamp verbeterd wordt, zodat dit niet nog een keer kan gebeuren. We moeten wel haast maken, want morgen middag gaan de SIO’s ons weer verlaten. Dus morgen gaan we ervoor zorgen dat we het laatste onderdeel van het HVO terugveroveren, zodat alle problemen met het internet tot de verleden tijd gaan behoren!

Vrijdag

De laatste dag alweer… Pfoe wat is er veel gebeurd! 

We waren net in het kamp toen Generaal Vethoog weer kwam. Wel een klein probleempje… want hij dacht dat hij zou komen om het HVO weer in elkaar te zetten en om onze misse af te ronden. Maar hij wist nog niet dat de LIP’s gister weer een ander onderdeel hadden gestolen van ons. Boos dat hij was! Zo hebben we hem nog niet vaak gezien, behoorlijk indrukwekkend. Hij stelde uiteindelijk voor om de LIP’s uit te dagen voor een allesbepalende BATTLE. Hiervoor hebben we ons toen klaargemaakt. Na nog wat extra oefeningen van Vethoog konden we op pad om de LIP’s uit te nodigen. Daar aangekomen zagen we het gestolen onderdeel van het HVO en overhandigden we hen de zogenaamde BATTLESTICK. Ze accepteerden de battle en gingen mee naar ons kamp.
Een spectaculaire en megaspannende battle volgde. Gelukkig hadden wij super stoere, sterke en dappere onder-officieren, want we hebben uiteindelijk GEWONNEN! JEEEUJJJJJ!!!

Officier Voortman heeft toen al z’n kennis ingezet om het HVO weer aan de praat te krijgen. Na contact met Professor Strooibaard bleek dat het HVO weer helemaal goed functioneert en dat het internet dus weer werkt overal! Onze missie is dus gelukkig geslaagd! Natuurlijk met grote dank aan alle SIO’s!!

DE LIVESTREAM VAN DE MIDDAG IS TE BEKIJKEN VIA: https://fb.watch/7vBylad1br/